A GRAND AUTOMOTIVE LETT AZ ÚJ PIAGGIO KISHASZONGÉPJÁRMŰ IMPORTŐRE

  • A Grand Automotive Central Europe Kft 2019-ben vette át a Nissan regionális importőri jogait
  • Most újabb márkával bővül a Grand Automotive tevékenysége: a Piaggio kishaszongépjárművek hivatalos importőre lett
  • A Piaggio 135 éves múltra tekint vissza, de a robogók mellett 2019-ben 200.000 kishaszongépjárművet értékesített, 2021-ben pedig stratégiai partnerséget alakított ki a legnagyobb kínai kisteherautó gyártóval
  • A Piaggio Porter NP6 kishaszongépjármű versenyelőnyei: versenyképes ár, alacsony üzemeltetési költségek, kompakt méretek, számos egyedi változat

BUDAPEST, Magyarország – A Grand Automotive Central Europe Kft. 2019 októberében kezdte meg tevékenységét Magyarországon a Nissan regionális importőri jogainak a megszerzésével. A cég egyébként 10 országban tevékenykedik és többek között a Nissan, az Infiniti, a Ford illetve a Hyundai értékesítési valamint szervízelési hálózatát irányítja egyes közép-kelet-európai országban. Budapesten a Nissan regionális értékesítési központja mellett most egy újabb márkával bővül a paletta: Piaggio kishaszongépjárművek.

A Piaggio 135 éves múltra tekinthet vissza, és nemcsak a robogók, de a kishaszongépjárművek terén is sikeres, 2019-ben például 200.000 db kishaszongépjárművet értékesítettek. 2021-ben pedig új fejezetet nyitott a cég, amikor is stratégiai partnerséget írtak alá Kína legnagyobb kisteherautó gyártójával, a Futon Motors-szal. Ennek köszönhetően indult el a Piaggio Porter NP6 értékesítése is. A Futon Motors szállítja hozzá az alvázat, ami egy nagyon masszív és egyben rugalmasan alakítható alváz, de a Piaggio Porter NP6 legnagyobb előnye a költséghatékonyság. Ennek három eleme van: először az autó néhány millió Ft-tal kevesebbe kerül, mint a legtöbb platós kishaszongépjármű a piacon, másodszor a Piaggio által kifejlesztett motor benzin-gázüzemű (LPG vagy CNG), aminek az üzemanyag költsége akár 20-30%-kal is kevesebb, mint egy gázolajosé. Harmadszor pedig figyeltek arra, hogy a motor egy egyszerűkonstrukció legyen, ami miatt a szervizelési költség is szignifikánsan olcsóbb, mint egy hasonló dízeles változat.

Ezen kívül érdemes még kiemelni, hogy a kompakt méretei miatt könnyen vezethető a városban az autó, de nem sérül a rakodási paraméterek sem, mert 4 euró raklap elfér a platón, és akár 1,6 tonna a terhelhetősége.

Végül de nem utolsó sorban a Piaggio Porter NP6 versenyelőnye, hogy számos változat készül belőle: az egyszerű szállító autótól, a billenősön, a városi hulladékgazdálkodó autón, illetve a pizzakésztőn keresztül sok változatban elérhető.

„Fontos mérföldkő a Piaggioval való együttműködés a cégünk életében, és nagy örömünkre szolgál, hogy egy ilyen különleges és versenyképes márkával bővíthetjük a portfóliónkat.” – nyilatkozta Molnár Viktor a Grand Automotive Central Europe Kft. vezérigazgatója.
A közeljövőben a Grand Automotive tervez egy bemutató rendezvényt illetve sajtóanyagok publikálását, amelyeknek köszönhetően minden részlet kiderül majd a Piaggio kishaszongépjárműveiről.

Fontos még azt is megjegyezni, hogy a motorkerékpárok és robogók forgalmazásának tekintetében nincs változás, vagyis a jelenleg működő importőr fogja továbbvinni a tevékenységet.

Önt is érdekelheti…

 

NP6 motorok

A kizárólag kombinált meghajtású motoroknak (benzin + LPG/metán) köszönhetően a Porter NP6 teljes mértékben környezetbarát választékot kínál.

TUDJON MEG TÖBBET!

Kínálat

A különböző alvázak, az egy vagy két kerekes hátsó tengelyek, normál vagy rövid hidak, a különböző felszerelések, a platószerelvények és színek kombinálhatóságának köszönhetően a Porter NP6 széles választékban kapható, így az ügyfelek a saját felhasználási céljaiknak megfelelően tudnak választani.

TUDJON MEG TÖBBET!